Няколко дни са достатъчни, за да посетиш нов музей, да се повозиш на гондола, да опиташ местни пастици и да разгледаш унгарския парламент. И междувременно да презаредиш батериите. Открий нужното вдъхновение за следващото си пътешествие с нашата класация от 7 дестинации за бюджетно кратко бягство из Европа.

Как да организираш бюджетен city break?

Най-лесният начин да резервираш евтин city break е с нашите оферти от полет и настаняване (ще ги откриеш в раздела City Break на eSky.bg). Този тип резервация ти дава много предимства: първо ти спестява време, тъй като избираш всичко на едно място и само с няколко клика планираш почти всичко нужно за пътуването ти. Второ – можеш да си спокоен, че датите на полета и настаняването съвпадат перфектно. И накрая, но не на последно място – резервирането на полет и настаняване в едно ти спестява значителна сума пари в сравнение с резервирането им поотделно.

Оферти за city break

Необичайна Барселона

Picturesque Alley in Barcelona © iStock
Жисописна улица в Барселона © iStock

Барселона, столицата на Каталуния, е град на неочаквани комбинации. Тук ще видиш невероятни сгради, проектирани от Гауди. Можеш да посетиш мач на ФК „Барселона“ на „Камп Ноу“ или да отидеш в готическия квартал „Бари Готик“, където пък ще откриеш известното кафене Els Quatre Gats, често посещавано от Гауди и Пикасо.

Забавляващ Париж

Couple on a Carousel in Paris © iStock
Двойка на въртележка в Париж © iStock

Париж, градът на светлините, столицата на модата и кралството на Дисни. Ако искаш да се забавляваш, посети всеизвестното кабаре “Мулен Руж”, където всяка вечер има невероятно шоу. Страхотни емоции, но от друг характер, те очакват и в Дисниленд – единственият увеселителен парк на Уолт Дисни в Европа. Каквито и да са мечтите ти, в Париж можеш да ги сбъднеш!

Роматична Венеция

Beautiful Alley and Canal View in Venice © iStock
Красива улица и гледка към канала във Венеция © iStock

Романтично бягство за двама? Няма съмнение, че Венеция е идеален избор! Тук определено се качи на гондола и мини през венецианските канали. Дори безцелното разхождане из Венеция може да бъде невероятно романтично – докато търсиш Моста на въздишките или се разхождаш до края на крайбрежната алея Riva dei Sette Martiri.

Атмосферна Будапеща

Woman in a Square in Budapest © iStock
Жена на площад в Будапеща © iStock

Разположена на двата бряга на река Дунав, Будапеща впечатлява със своята атмосфера, архитектура и живописна обстановка. Тук ще откриеш монументални сгради, като известната сграда на Парламента и прочутите бани (напр. баните Gellért и термалните бани Széchenyi), където можеш да се отпуснеш след дълъг ден на разглеждане на забележителности. Освен това ароматните унгарски ястия са идеални за хладните вечери.

Мистериозна Малта

Valetta, Malta ©iStock
Валета, Малта ©iStock

Малта може да те изненада със своето разнообразие. Един ден можеш да се възхищаваш на бароковите църкви (напр. църквата „Свети Йоан Кръстител“) и на творбите на Караваджо (във Валета, обект на световното наследство на ЮНЕСКО), а на следващия да разгледаш праисторическите храмове на Хаджар Ким и Мнайдра, по-стари от Стоунхендж! Но Малта има и нещо за тези, които предпочитат релаксираща почивка, а именно плажовете с кристално чисти води. Всичко това прави Малта идеална дестинация за city break.

Цветен Лисабон

Yellow tram number 28
Известният трамвай 28 © iStock

Ако имаш душата на изследовател, Лисабон, с неговите живописни улици и историческа архитектура като кулата Белем или манастира „Жеронимуш“ ще бъде същинска сбъдната мечта. Разбира се, няма как да пропуснеш прочутите трамваи, виещи се из града. Това е задължително изживяване, което ще ти разкрие автентичното лисабонско ежедневие, пълно с цветове и скрити истории.

Артистична Атина

Parthenon, Athens ©iStock
Партенонът, Атина ©iStock

Атина е един от най-важните културни центрове в цяла Европа. Можеш, разбира се, да посетиш известните музеи, но не е нужно да влизаш в тях, за да попиеш от античното изкуство. Една обикновена разходка ще ти позволи да се възхитиш на впечатляващите руини, скулптури и модерно улично изкуство. В същото време това е едно от най-достъпните места за кратка почивка в Европа с множество атракции не само за любителите на изкуството.


Instagram

Търсиш конкретно място?