Ако играеш на асоциации и партньорът ти каже „виенски(о)(а)“ за какво ще се сетиш веднага? – валс, кафе, колело, кифличка…? Много са нещата, които вървят ръка за ръка с Виена, нали? Това е така, защото емблемите на този град, чудесата, с които той пленява своите посетители, са десетки. Но кои са десетте най-големи? – виж и допълни списъка. [mpc_sh_header size=“h5″]1. Архитектурата[/mpc_sh_header] Само разходка из зашеметяващите дворци Хофбург, Шьонбрун и Белведере, из изумителните катедрали Св. Стефан и Карлскирхе и из забележителните постройки на Операта и Кметството, може да направи престоя ти във Виена неповторим.
Fotolia 60772961 Subscription Monthly M
[mpc_sh_header size=“h5″]2. Историята[/mpc_sh_header] Историята на града датира още от средата на I в. сл. Хр. и е наситена с интересни събития и личности. Стените на дворци и замъци все още нашепват любопитни тайни от забравени времена.

[mpc_sh_header size=“h5″]3. Културата[/mpc_sh_header] Неслучайно наречена „Европейска културна столица“, Виена е една истинска стихия от културни традиции, забележителности и мероприятия. Тук има над 100 музея, 70 театъра, 4 опери, големи музикални сцени, а календарът с културни събития е рог на изобилието.
Fotolia 46870559 M
[mpc_sh_header size=“h5″]4. Валсът[/mpc_sh_header] Има ли човек, който да не може да запее „Синият Дунав“ на гениалния Йохан Щраус? Символ на изтънченост, красота, романтика и вдъхновение, валсът е неизменна част от очарованието на Виена. [mpc_sh_header size=“h5″]5. Дунава[/mpc_sh_header] Споменатото знаменито музикално произведение само потвърждава, че тази река е вездесъща в австрийската столица. Където и да се намираш, речните брегове и плажове ще са винаги близо до теб, готови да ти предложат игри, спортове, забавления и отмора.

[mpc_sh_header size=“h5″]6. Пратерът[/mpc_sh_header] В емблематичния увеселителен парк, на 65 м. височина се извисява и прочутото Виенско колело, от върха на което се разкрива пленителна гледка към града.
Fotolia 170443913 Subscription Monthly M
[mpc_sh_header size=“h5″]7. Шницелът[/mpc_sh_header] Няколко са специалитетите на Австрия, когато става дума за хапване, но какво по-емблематично от виенския шницел – автентичен, ужасно вкусен и по-голям от чинията – такъв се сервира само във Виена!
Schnitzel
[mpc_sh_header size=“h5″]8. Кафето[/mpc_sh_header] Какво ще бъде очарованието на Виена без безбройните уютни кафенета и прочутото вкусно сметаново виенско кафе?
Coffee
[mpc_sh_header size=“h5″]9. Коледните базари[/mpc_sh_header] От средата на ноември до Коледа, най-красивите площади на Виена се превръщат в магически коледни пазари. Пищните украси, ароматът на печени кифлички и горещ пунш омайват сетивата в неповторима коледна атмосфера. [mpc_sh_header size=“h5″]10. Достъпността[/mpc_sh_header] Знаеш ли, че самолетните билети до Виена са на изгодни цени?! Мда, увери се сам!

Е…, имаш ли какво да добавиш? [mpc_sh_slider speed=“2000″][mpc_sh_slide image=“17919″][mpc_sh_slide image=“17920″][mpc_sh_slide image=“17921″][mpc_sh_slide image=“17922″][mpc_sh_slide image=“17923″][mpc_sh_slide image=“17924″][/mpc_sh_slider]  

Instagram

Търсиш конкретно място?