Преди ден ни разтърси една прекрасна новина от света на авиацията, която провокира желание да обърнем поглед към новите възможности за пътуване.

Швейцария е една уникална страна, мечта за всеки пътешественик. И ето че най-сетне нейният изумителен, трети по големина град – Женева, става изключително достъпен за нас българите от септември. Защо си заслужава да изберем именно Женева за следващото си пътуване – ето само десет от неоспоримите причини:

Женева1 500x333

1. Удобни и евтини полети

Само преди ден Wizzair пусна в продажба самолетни билети от София до Женева на цени от 59,99 лв в посока. Полетите стартират в средата на септември 2015 г. И това ако не е достатъчен повод да обърнем поглед натам…!

2. Изключителна природна красота

Независимо от сезона, никога няма да се отегчите от спиращите дъха природни чудеса на Женева. Емблематичните Мон-Блан, езерото Леман и винарската област Лаво, част от културното наследство на ЮНЕСКО, са само малка част от пословичната красота на Швейцария.

Женевско езеро 500x312

3. Романтика

Живописните калдъръмени улички, гурме-ресторанти и винарски изби на стария град, езерото със своя фонтан Же д’О, издигащ се на 150 м височина и кантонът Каруж със своето деликатно историческо очарование, заобиколени от великолепието на швейцарските и френски планини, ще ви потопят в неповторима романтична атмосфера.

Каруж 500x332

4. Столица на мира

Изключителната история и международно призвание на Женева, подсилени от достолепните централи на Червения кръст и Организацията на обединените нации, създават усещането за място на доверие и сигурност.

5. ЦЕРН и постиженията му в цял свят

Някои от най-забележителните постижения на науката водят началото си от ЦЕРН – Европейската организация за ядрени изследвания, намираща се в Женева. С последното откритие на Хигс бозона, по-популярен като „Божията частица“, най-голямата физична лаборатория в света е задължителна спирка за онези, които искат да разберат повече за тайните на вселената.

CERN 500x334

6. Наситен културен живот

Изящни изкуства, забавления, отдих, спорт, модерно изкуство, световноизвестният Женевски фестивал и четирите уникални по рода си музея – тук активностите никога не свършват!

7. Люлка на часовникарството

Ролекс, Патек Филип, Бреге, Вашерон Константин, Шопар – Женева е домът на най-добрите производители на часовници в света. Посетете музеите на часовниците, за да се запознаете с тайните на това изумително изкуство.

Вашерон 500x500

8. Луксозен шопинг за всеки

С повече от 80 луксозни бутика известната Рю-дьо-Рон е разположена само на 5 минути пеша от вашия хотел. Тук ще откриете най-популярните модни марки, ексклузивни бижутери, престижни часовникари и още и още.

9. Рай за шоколадовите любители

Женева е родното място на едни от най-известните майстори шоколатиери. Вашето гурме-какаово пътешествие едва започва с изкусителни трюфели и шоколадови фонтани.

Шоколад1 500x332

10. Съвършенството на пиедестал

Секторът на услугите в Женева е винаги устремен към съвършенство – хотели, ресторантьорство, клиники, частни училища – всички отговарят на най-високите стандарти.

Добре дошли в Женева – един свят на красота и съвършенство!

Хотел Роял 500x367

Радослава Добрева


Instagram

Търсиш конкретно място?