Малко са страните в света, които съчетават толкова много природни и исторически богатства на територията си. Уникалните Алпи, невероятни плажове и крайбрежие, екзотични острови, антична история, останки от една от най-великите цивилизации – римската, неповторима кухня… Всичко това е Италия, а днес ще ти представим 10 причини да посетиш Ботуша, въпреки че сме сигурни, че те са много повече. [mpc_sh_header size=“h5″]1. История[/mpc_sh_header] Ние българите, сме родолюбив народ и се гордеем с нашата история, но още при първото посещение в Италия ще останеш без дъх. Златните тавани на Ватикана, Колизеума, Миланската катедрала, Фонтана ди Треви, хилядите базилики, разпръснати из цялата страна, не само ще те впечатлят, а ще те накарат да замълчиш. Ако трябва да опишем всичките исторически паметници, останали от Римската империя, от ерата на търговските градове-държави или от етруските, няма да се справим. Във всеки един град в Италия има какво да видиш и то определено си заслужава! Ако се сещаш за поговорката „Тук всеки камък е история“, то тя е измислена именно за Италия.
Fotolia 112814625 Subscription Monthly M
[mpc_sh_header size=“h5″]2. Зимата в Алпите е прекрасна[/mpc_sh_header] Трудно е да се сетим за човек, който не е искал да отиде в Алпите поне веднъж през живота си. Е, те наистина са прекрасни – за ски туризъм или пък за разходка, а цените на някои услуги често са по-ниски от тези в Банско или Боровец, например 🙂 Най-хубавото е, че изобщо не трябва да ходиш до Швейцария. Просто хвани най-изгодния полет до Милано.
Fotolia 101706136 Subscription Monthly M
[mpc_sh_header size=“h5″]3. Лято, море, острови[/mpc_sh_header] Ако мислиш, че зимата в Италия е уникална, то тогава не си видял лятото. Страната е заобиколена не от едно или две, а от цели 4 морета – красивите плажове на Адриатика или Средиземноморието, Йонийско или Тиренско море. Определено ще намериш твоето място тук. Задължително трябва да видиш и островите Сицилия и Сардиния, както и малките острови около тях, които носят особен автентичен дух.
Fotolia 99543496 Subscription Monthly M
[mpc_sh_header size=“h5″]4. Кухня[/mpc_sh_header] Какво да кажем за хубавото хапване в Италия освен, че то е навсякъде. Всеки обича пица, спагети, лазаня, но със сигурност си пропуснал много, че не си опитал в Италия. Местните хора (особено в Южна Италия) се гордеят, че са най-добрите кулинари в света. Бихме допълнили – и с право.
Fotolia 104154043 Subscription Monthly M
[mpc_sh_header size=“h5″]5. Дегустирай най-доброто вино[/mpc_sh_header] Много туристи, улисани в разглеждането на забележителности, пропускат да дегустират местното вино. Препоръчваме ти Барбеско или Бароло. Няма да съжаляваш, но го консумирай в разумни количества.
Fotolia 89112969 M
[mpc_sh_header size=“h5″]6. Кафе[/mpc_sh_header] Чувал си, че турското кафе е най-добро? Малко вероятно е да мислиш така, след като пробваш италианското такова. Забрави също за разреденото, дълго кафе в американски стил. Тук божествената напитка се сервира в малки чаши, буквално е една глътка и италианците я пият на крак за минута, след което поемат по пътя си.
Fotolia 69832554 M
[mpc_sh_header size=“h5″]7. Цени[/mpc_sh_header] Италия изобщо не е скъпа държава. В Рим или в Северната част на страната цените са идентични с българските, но в евро (или реално около 2 пъти по-скъпи). Не така стоят нещата в Южната част на страната, където цените често се доближават до родните. Полетите до Апенините също са изключително изгодни, а хотелското настаняване – достъпно.

Fotolia 67632780 L
[mpc_sh_header size=“h5″]8. Да видиш Папата[/mpc_sh_header] „Да отидеш в Рим и да не видиш Папата“ – недопустимо! Ако пък се случи, поне не пропускай да разгледаш Ватикана 🙂
Fotolia 106073545 Subscription Monthly M
[mpc_sh_header size=“h5″]9. Местните традиции и дух[/mpc_sh_header] Духът на Италия може да бъде усетен навсякъде, той е във въздуха. Разгорещените разговори между местните хора по средата на улицата, красивия език, кухнята, отношението към живота. Ще го обикнеш!
Fotolia 63262540 Subscription Monthly M
[mpc_sh_header size=“h5″]10. Още много…[/mpc_sh_header] Имаме още поне 110 причини, за да ти препоръчаме Италия, но оставяме 10-та на теб!  Коя е твоята причина?  

Instagram

Търсиш конкретно място?