Имаш колебание дали си струва да пътуваш със самолет или не? Мислиш си „Дали пък да не тръгна с колата?“ или си от хората, които се страхуват да летят със самолет? Ние сме категорични – винаги пътуваме със самолет, даже малко съжаляваме, че до работа ни се налага да ходим с колата… Ето нашите 9 причини, поради които летенето е най-добрият начин за пътуване.
Безопасно е
Летенето със самолет си остава най-безопасният начин за придвижване, а самолетът – най-безопасното транспортно средство. Може би си чувал сравнението, че е по-вероятно да те бутне кола, докато отиваш да пуснеш тото, отколкото да ти се случи нещо по време на полет. И наитина е така – самолетният транспорт е признат за най-безопасният в света.
Страхотни изгледи
plane 1
 
Ако имаш късмет или пък си си закупил място до прозореца, можеш да се наслаждаваш на невероятни гледки. Езера, реки, планини или просто уникалното усещане, че си в облаците. Дори и през нощта, когато тъмнината обгръща небето, е забавно да погледнеш и да видиш осветените долу градове.
Евтино е
Самолетните билети вече са изненадващо достъпни. С увеличаването на конкуренцията, полетите на нискотарифни авиокомпании, най-ниските промоционални тарифи, които са без включен регистриран багаж – всичко това са предпоставки за по-атрактивни цени на билетите. Вече често можеш да купиш самолетен билет на цената на една книга, например. Просто трябва да следиш промоциите и офертите.

Най-бързо е
Все още е най-бързият начин да стигнеш до желаната дестинация. Ако имаш само няколко дни да пътуваш и наистина искаш да прекараш колкото се може по-дълго почивайки си, летенето си остава най-добрият вариант. Ако става дума за вътрешен или по-близък полет, можеш да намериш такъв, с който да пристигнеш до желания град в началото на деня и малко след това вече да си на плажа или да се снимаш до емблематична забележителност. Ако  решиш да изминеш същото разстояние с кола или автобус, то това би ти изгубило доста повече време и пристигайки ще си така уморен, че единственото, което ще ти се иска е да полегнеш да поспиш.
Единственият начин да стигнеш до отдалечени места
Това е единственият начин да стигнеш до някои места. Искаш да посетиш Нова Зеландия? Мечтаеш да се отпуснеш на плажа в Доминикана? Има места, за които полетът със самолет е единственият вариант. За международни пътници летенето отваря почти неограничен брой възможности, което ти позволява да посещаваш далечни земи, да усещаш уникалния им дух и да изследваш нови градове и култури.
Забавно е
iStock 466433322
 
В днешно време самолетите често са оборудвани с най-съвременни системи за забавление, които предлагат селекция от филми, телевизионни предавания, музика, игри, дори и WiFi. Това може да ти помогне за по-бързото преминаване на полета и да ти позволи да се отпуснеш. Но дори и на твоя полет да няма система за развлечения, вероятно си взел със себе си своя лаптоп, таблет или смартфон.
Можеш да работиш
В забързаното ежедневие, в което живеем, всяка минута е важна. Ако си от тези пътници, които не могат и за миг да затворят очи и да задремят в самолета, то за теб полетът е идеалното време да „отметнеш“ малко работа. Както вече споменахме, на някои полети има интернет, ако ти е нужен, но дори да няма, можеш да си свършиш работа, която не изисква интернет връзка или просто да си разгледаш и подредиш снимките от поредното пътуване.
Нови запознанства
Пътуването със самолет обикновено обединява хората. На едно място можеш да срещнеш хора от ралични професии, националности, култури, с различни нрави. Кой тръгнал на почивка, екскурзия, командировка, завръщаш се в родината или отпътуващ от нея. Ако си по-комуникативен, можеш да се запознаеш с интересни и колоритни хора.
Можеш да спиш
iStock 182174593
Ако си един от тези щастливи пътници, които могат да заспиват, без значение къде се намират – честито. В такъв случай колкото по-дълъг е полетът, толкова повече сън за теб. Така пристигайки до крайната си точка ще си свеж, отпочинал и готов за разходка. Разбира се, не казваме, че това е най-удобното място за сън, но…все пак е нещо…
Страхотни изгледи
Ако имаш късмет или пък си си закупил място до прозореца, можеш да се насладиш на прекрасни пейзажи. Езера, реки, планини или уникалното усещане от това да гледаш как летиш в облаците. Дори и през нощта, когато тъмнината обгръща небето, е забавно да погледнеш и да видиш светлините на някой град.


Instagram

Търсиш конкретно място?