kuchee.gif

Желанието за превозване на животни в самолета трябва да бъде упоменато още по време на резервацията, защото броя на едновременно превозваните животни на борда на самолета е ограничен. Животното трябва да бъде превозвано в специални клетки, (с изключение на кучетата-водачи на хората с увредено зрение) съответстващи на тяхната тежест и размери. Купувайки клетка трябва да обърнете внимание на това тя да бъде достатъчно голяма, за да може животното свободно до стои, да се обърне и да легне. За да намалите стреса, предизвикан от пътуването, клетката трябва да бъде закупена по-рано, за да може домашният любимец да свикне с нея. Вътре в клетката, независимо от дължината на пътуването, трябва да поставите постелки, допълнително можете също така да сложите и малка играчка, която със сигурност ще поправи настроението на животинчето по време на пътуването.

За превозваното животно, пътуващото лице заплаща такси, като цената зависи от тежестта на четириногия приятел (пресметната заедно с тежестта на клетката). Животното се превозва като пътнически багаж в кабината (тежестта на животното заедно с клетката обикновено не може да превишава 8 кг.) или в багажното помещение на самолета (информация за допустимите размери на клетките при превозването на животни в багажното помещение трябва да получите по време на извършването на резервацията).

Не забравяйте да вземете със себе си актуална книжка с информация за ваксините поставени на животното (става въпрос преди всичко за ваксина против бяс) и удостоверения от ветеринарен лекар, съобразени с законите на страната на излитане, приземяване, както и държавите на междинно кацане.

Пътувайки до страни от Европейския съюз, както и до Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Сан Марино, Швейцария, Ватикана, трябва допълнително да вземете паспорт на животинчето, съобразен със стандартите в Европейския съюз, и да не забравяте, че животното трябва да има поставен микрочип (електронна система за идентификация) или отчетлива татуировка.

Ако пътувате до Великобритания, Ирландия, Швеция и Малта, освен споменатите по-горе документи и микрочип, трябва да разполагате с актуални резултати от тестове на ниво антитела (периода, за който тези тестове трябва да бъдат направени е различен за всяка една от тези страни, преди пътуването задължително трябва да се запознаете със законите, отнасящи се до този въпрос в избраната от вас държава). Информацията за лечения или ваксини в тази област трябва да бъде записана в паспорта.


Instagram

Търсиш конкретно място?