Ако винаги ти се е искало да се срещнеш с Дядо Коледа и то не къде да е, а именно в градa, в който живее, днес ще ти дадем идея за следващото ти пътуване.  
santa 4
  В Santa Claus village в Лапландия, можеш да се запознаеш с Дядо Коледа и да прекосяваш магическия арктически кръг всеки ден. Селището набира популярност и е предпочитано място, както от семейства с деца, така и от възрастните, които не са загубили детското в себе си. Този комплекс е разположен на Северната полярна окръжност – мислена линия, северно от която поне един ден през лятото слънцето не залязва (22-ри юни) и поне един ден през зимата (22-ри декември) слънцето не изгрява. Селището се казва Напапиири и е близо до столицата на Лапландия – град Рованиеми. Когато Дядо Коледа обявява Рованиеми за родния си град, той разказва как тази строго пазена тайна се разпространява мигновено по целия свят и така това става мястото, където той може да се среща с хора от всяка точка на глобуса.

В Santa Claus village, освен че можеш да се срещнеш с Дядо Коледа, можеш и да посетиш неговата пощенска станция, музей на коледните традиции, магазини за сувенири, ресторанти, кафета, детски кът и парк. Основната сграда на ваканционно селище Дядо Коледа, наречена още „Коледен дом“, е домакин на уникална изложба на коледна тематика и фото студио. Изложбата включва две интересни експозиции, разполагащи се на около 400 квадратни метра: „Финландската Коледа, коледните традиции и Дядо Коледа в Лапландия“ и „Най-известните коледни традиции по света“. В коледната къща също имаш възможност да „запечаташ момента“ като се снимаш с Дядо Коледа за спомен.

В сувенирния магазин можеш да намериш различни сертификати за Дядо Коледа (Сертификат за среща с Дядо Коледа в арктическия кръг, Сертификат за красота и още много други забавни грамоти), които също могат да бъдат поръчани и онлайн. В пощенската станция джуджетата на Дядо Коледа се трудят неуморно, отговаряйки на хилядите писма, който получават ежедневно. Ако си решил да изпратиш картичка оттук, внимавай в коя точно пощенска кутия ще я пуснеш. Картичките, сложени в жълтата, се изпращат веднага, а пуснатите в червената, се събират и се изпращат точно за Коледа. Разбира се, със специалното клеймо на Дядо Коледа. Пликовете от детските писма се продават, а парите се даряват за блоготворителност. Атмосферата в селището може да те пренесе в коледното време, дори и да го посетиш през август. Дядо Коледа прекарва всеки ден от годината в Santa Claus village, където отвсякъде се чуват коледни песни и се носи аромат на канелени курабийки.

[mpc_sh_slider speed=“3000″][mpc_sh_slide image=“17418″][mpc_sh_slide image=“17417″][mpc_sh_slide image=“17419″][mpc_sh_slide image=“17415″][/mpc_sh_slider]

Виж още: 13 неща, които трябва да знаеш преди да посетиш Испания  

Instagram

Търсиш конкретно място?