Индия е съкровена мечта за много хора, които пътуват, не просто за да се снимат с някоя популярна сграда или личност. Размерите, разнообразието, богатството и тайнствата на тази страна са силен магнит за жадните да се впуснат в наистина непознати приключения и изживявания.

Новината за предстоящите полети на Jet Airways ни вдъхнови да селектираме 5 от най-интересните за посещение дестинации на Индия. С това ще те докоснем само до частица от богатствата на тази страна, а ти можеш да продължиш да рисуваш пътешествията си със своя личен фотоапарат. От 27 март полетите ще са всекидневни, така че вече можеш да започнеш планирането им 🙂

5. Бардез

Goa Beach 500x500

Градът е разположен в Северна Гоа – перфектното място за любителите на плажовете, които искат да се докоснат до богатата култура на Индия. Лесно можете да прекарате времето си с коктейл в ръка на някой от живописните плажове, но ако искате да изследвате вътрешността, също има много какво да предприемете. Посетете местната ферма за подправки, изкачете се до върха на крепостта Агуада или тествайте търговските си умения на пазара Анджуна.

Spice Farm 500x500
Lighthouse 500x500

4. Джайсалмер

Пустинната крепост на Джайсалмер, впечатлява със своя драматизъм и романтика. „Златният град“ разцъфтява благодарение на своето разположение на пътя на камилските търговски кервани. Днес е известен предимно със своята могъща крепост от XII в. и богато украсените „хавели“ – домовете на богатите търговци.

Gadi Sagar 1 500x500
Jaisalmer street 500x500
Jaisalmer city view 500x500

3. Мумбай

Макар на пръв поглед градът на Боливуд да изглежда хаотичен и пренаселен, има и спокойни местенца, които можете да откриете. Колониалните сгради, музеите и галериите, градините, парковете и плажовете са само част от нещата, на които можете да отдадете разходката си. Но за да усетите едно от истинските лица на града и местните, организирайте екскурзия из Дхарави – кварталът, станал известен от филма „Беднякът милионер“.

Bollywood 500x378
Mumbai 500x500

2. Ню Делхи

Ню Делхи е всичко в едно – и спокоен и динамичен, хаотичен и сложен град, където често можете да видите крави да се скитат из улиците на бедните квартали. На един от най-старите и натоварени пазари, Чандни Чоук, можете да упражните приятелски пазарлък и да се насладите на грамадата от куполи и кули, наречена Ред Форт. Туристи и местни се стичат и пред Портата на Индия – национален паметник на страната, почитащ загиналите в Първата световна и Третата англо-авганистанска война.

Red Fort 500x500
Gate 500x500

1. Джайпур

Само един поглед върху забележителната мазилка на сградите, обграждащи широките улици на Джайпур, ще бъде достатъчен да разберете защо го наричат „Розовия град“.  Една от най-големите му забележителности, Хава Махал, или Дворецът на ветровете, впечатлява със своята архитектура и това, че е построен изцяло от червени и розови пясъчни скали. Разгледайте още градския дворец и крепостните стени, а ако искате наистина уникален сувенир, насочете се към някой от традиционните пазари за чифт чехли от камилска кожа.

Slippers 500x500
Amber fort 500x500
Hawa Mahal 500x334

Instagram

Търсиш конкретно място?