Валенсия е подходяща за посещение по всяко време на годината, като доброто й местоположение и топъл климат, дават възможност да избягаш от зимата поне за малко. Едно от най-впечатляващите места, които задължително трябва да посетиш, когато си във Валенсия, е Градът на изкуствата и науките! Този град представлява комплекс от няколко сгради – всяка от тях изключително оригинална, ексцентрична и нестандартна.  
val 2
  Работата по сградите е дело на валенсианския архитект Сантяго Калатрава, а резултатът е, че неговите сгради са станали емблематични за града. За влизането в Хемисферата, Научния музей „Принц Фелипе“ и Аквариума са необходими билети, които могат да се купят отделно или комбинирано. По-добрият вариант е да се купи комбиниран билет за всички сгради плюс ползване на градската транспортна мрежа. Тези комбинирани карти се предлагат както онлайн, така и на място и могат да бъдат закупени за различен период от време, според това колко дни е планираният престой в града. Ето и какво представлява самият Град на изкуствата и науките във Валенсия: Аквариумът (Oceanogràfic) Най-големият аквариум в Европа, в който могат да се видят почти 45 000 екземпляра от 500 различни вида, като делфини, белуга, морски лъвове, тюлени, пингвини, акули и много други. Не пропускай шоуто с делфини, което се провежда в определени часове през деня и е интересна атракция за малки и големи. Морските бозайници са много добре дресирани и обучени и ще те изненадат с прекрасен синхрон и хореография. Хемисферата (The Hemisfèric) Hemisfèric е цифрово 3D кино с огромен 900-метров вдлъбнат екран, който почти „обгръща“ зрителите. Няколко филма се прожектират ежедневно – предимно образователни и документални филми с продължителност не повече от 45 минути, които са подходящи за всякаква аудитория. На влизане, заедно с билета, ще получиш чифт иновативни 3D очила, които позволяват смяна на езика (филмите имат само музика, а от очилата е самият дублуж). Ако пътуваш с деца, обикновено веднъж дневно, има филм, подходящ за малчугани. Препоръчваме ти да провериш програмата на филмите и да резервираш прожекцията, която искаш да видиш преди да започнеш посещението на другите сгради в Града на изкуствата и науките.  

 

Научен музей „Принц Фелипе“ Сградата на музея напомня скелет на кит, а отвътре е също толкова интересна, колкото и отвън. Научният музей „Принц Фелипе“ предлага различни интерактивни изложби, свързани с науката и технологиите. Обикновено на първия етаж има интересна временна изложба, а на горните етажи можеш да загубиш и дни в разглеждане. Можеш да измериш кръвното си, мазнините, килограмите, да видиш как се излюпват пилета в реално време, да изследваш света по безбрай начини и още куп нетрадиционни и неочаквани неща. Операта (Palau de les Arts Reina Sofía) Ако си любител на музиката, тогава Palau de les Arts е мястото за теб в Градът на изкуствата и науките. От октомври до ноември програмата му включва опери, концерти и балет. Когато не се използва за представления, може да се влезе само, за да се разгледа интериорът. Градината “Umbracle“ Umbracle е огромна градина с отворен достъп, простираща се на повече от 17 000 квадратни метра, където можеш да се разхождаш и да се наслаждаваш на типичните средиземноморски растения и съвременни скулптури. Terraza Mya отваря врати през нощта, през летните месеци и е място, където можеш да си поръчаш питие под лунната светлина. Общественият паркинг на Градът на изкуствата и науките се намира точно под Umbracle.
 [mpc_sh_slider speed=“3000″][mpc_sh_slide image=“17204″][mpc_sh_slide image=“17205″][mpc_sh_slide image=“17206″][/mpc_sh_slider]
Виж още: Уникалният подводен музей в Канкун  
 

Instagram

Търсиш конкретно място?