Както знаем, Дубай може да се похвали с много и различни атракции и не по-малко на брой рекорди. Виждал ли си обаче една от най-новите атракции, която събира многобройни фенове на готините снимки и спиращите дъха гледки? Става дума за THE DUBAI FRAME или Рамката на Дубай!
Dubai Frame 2
Дубайската рамка е обявена за една от най-добрите нови атракции в света за 2017 г., според вестник във Великобритания.

Местоположението на гигантската правоъгълна рамка е Zabeel Park и е внимателно подбран, за да даде на посетителите най-добрия изглед както към стария, така и към новия Дубай.
Dubai Frame 1
Dubai Frame е висока 150 метра и широка 93 метра, изградена така, че да прилича на огромна рамка на картина, през която могат да се видят забележителности, представляващи модерен Дубай като Emirates Towers и Burj Khalifa. От другата страна посетителите могат да гледат по-старата част на града като Deira, Umm Harare и Karama. Горната част на рамката представлява стъклен под, предлагащ 360-градусов изглед към града, а на партера има музей, който показва трансформацията на Дубай от рибарско селище до мегаполис. Проектирана е от наградения архитект Фернандо Донис, създател също така и на Dubai’s Porsche Design Towers и  Dubai Renaissance Tower. Външният дизайн на Dubai Frame е вдъхновен от логото на Expo 2020. Виж още: Дубай – там, където всичко е най-най

Instagram

Търсиш конкретно място?