С толкова много градове в Европа, домакин на невероятни коледни пазари, може би ти се е случвало да се чудиш кой точно да посетиш?И въпреки че всеки коледен базар е посвоему различен и има своя чар, то... коледният базар в Будапеща тази година може да се похвали с приза "Най-красив коледен базар за 2020 година". Best Destinations пусна своя списък с най-добрите европейски базари, за които са гласували над 289 700 души от 116 държави. Виена се класира на второ място, а Гданск - на трето място. 

Будапеща

Budapest christmas market
 © iStock

Будапеща „счупи“ рекорда и остави конкуренцията безмълвна, като събра 39 488 гласа и така грабна първото място. Освен че е избран за най-добър коледен базар, базарът в Будапеща печели и за най-красив, най-екологичен и базар с най-добър коледен дух. Посетителите могат да се насладят на благотворителни концерти и да запазят околната среда, като използват екологични чаши и прибори за хранене, докато остатъците се рециклират. Те могат също да прекарат забавен следобед на ледената пързалка и да се насладят на чаша греяно вино и традиционна унгарска кухня.

Организирай своето пътуване до Будапеща

Виена

Vienna Christmas market
 © iStock

Виенският базар Magic of Advent превръща площада пред кметството на Виена в една сбъдната фантазия и е един от най-известните коледни базари в Европа. Той всъщност е избран за най-добрия коледен базар в Европа от туристи от 37 страни. Той разполага с много ръчноизработени коледни сувенири, прекрасно украсени елхи, сладкиши и сгряващи напитки. Също има и забавни коледни работилници, в които най-малките посетители могат да разгърнат своето въображение.

Организирай своето пътуване до Виена

Гданск

Gdansk Christmas market
 © iStock

Разположен в историческия център на града, коледният панаир в Гданск, Полша, е нещо като приказка. Може би не случайно този коледен базар е определян като най-романтичния в Европа. Има много светлини, коледни играчки и вълшебно настроение, а за влюбените има отредено и специално място, на което да си пожелаят любовта им да бъде една истинска, безкрайна любовна история.

Организирай своето пътуване до Гданск

FAQ

Instagram

Търсиш конкретно място?