Надали има някой, който не харесва Италия и не е намерил поне едно кътче от тази страна, което да го е докоснало и да си спомня винаги за него с усмивка. А ние направо я обожаваме!

Всички тези тесни улички, жестикулиращи местни хора, които говорят един от най-красивите езици в света, вкусната пица, ароматното кафе…обичаме я тази страна!

Който и град да посетиш със сигурност ще се потопиш в една невероятна атмосфера, но ето кои са най-посещаваните градове в Италия:

Рим

Coliseum

Каквото и да кажем за Рим ще бъде малко! В града има толкова много забележителности, че времето никога няма да ти стигне, за да обиколиш всички, но има задължителни като Колизеума, Фонтана ди Треви, Пантеона, които не трябва да пропускаш.

Венеция

Venice

Канали, гондоли, романтика, пица и лимончело! И това е само малка част от Венеция. Разходи се по площад Сан Марко и сам усети атмосферата на този магичен град.

Флоренция

iStock 506869374

Едно от най-интересните места в града е катедралата във Флоренция, известна на италиански като Duomo di Firenze. Не ни разбирай погрешно – градът е прекрасен, просто Дуомото е звездата в короната му.

Милано

Milano

Милано не е само шопинг дестинация, за каквато в повечето случаи я приемаме. Все пак не забравяй, че там се намира една от най-красивите катедрали и световноизвестната опера „Ла Скала“.

Неапол

napoli

Неапол е град на крайности – или се влюбваш в него от пръв поглед или го намразваш. В която и категория да попадаш, не проспускай докато си там, да се разходиш до Везувий и Помпей.

Болоня

Bologna

Градът е известен с най-стария университет в света, основан в далечната 1088 година. Кулите Гаризенда и Азинели или известни повече като кулите на Болоня са основен символ на града и няма как да ги пропуснеш.

Пиза

Пиза

Всеки е виждал баналните донякъде снимки как някой „подпира“ наклонената кула в Пиза, но…като отидеш там, повярвай ни, и ти ще си направиш няколко такива за спомен.

Виж още: Безплатен фонтан, от който тече…вино


Instagram

Търсиш конкретно място?