Кой каза, че в Милано няма места, които да разгледаш безплатно? Тук можеш да намериш списък от 12 интересни предложения, които да посетиш, без дори да отваряш портмонето си...

Дуомо
 

1. Посети градските музеи

Всеки ден от 16:30 часа и всеки вторник от 14:00 часа можеш да получите безплатен достъп до всички общински музеи в Милано (с изключение на Museo del Novecento).

2. Опознай църквите в Милано

С изключение на Милано Дуомо, всички градски църкви, заедно с произведенията на изкуството, които се намират вътре, могат да бъдат посещавани без билет по всяко време.

3. Открий House Museums

Casa Museo Boschi Di Stefano и Museo Francesco Messina предлагат безплатен достъп през цялото работно време. Не ги пропускай!

4. Разгледай Cimitero Monumentale

Cimitero Monumentale е свободно достъпен всеки ден. Представлява автентичен открит музей, който редовно е домакин на четения, концерти и други културни мероприятия.

5. „Пътувай“ между различни култури в Mudec

Музеят на културите MUDEC поддържа колекция от находки от различни култури по света, от древните цивилизации до Далечния изток, достъпни за посещения всеки ден.

 

6. Посети абатството на Милано

Strada delle Abbazie ще те отведе до „южния пояс“ на Милано с манастирските комплекси Clairvaux, Viboldone, Mirasole и Morimondo, които са отворени безплатно.

7. Разходи се в градските паркове

Милано има над 50 парка, зелени зони и градини, идеални за релаксираща почивка, разходка или пикник сред природата.

8. Отпусни се във Villa Necchi Campiglio

Скритото бижу на Милано или Villa Necchi Campiglio е уникален оазис, за който си заслужава да отделиш време и да му се насладиш.

9. Опознай съвременния художник в Hangar Bicocca

Заедно с PAC – Padiglione d’Arte Contemporanea и Fondazione Prada, Hangar Bicocca е домакин на велики имена на съвременно изкуство в своите изложбени зали, а и няма да ти струва никаква входна такса.

10. Открий Ботаническата градина и Астрономическия музей

Ботаническата градина ще те очарова с разнообразната си флора, а музеят на астрономията ще ти бъде интересен, дори и да не си най-големият фен на астрономията. Подходящ е и за най-малките посетители, които със сигурност ще се забавляват.

11. Спортувай в Idroscalo

В Idroscalo можеш свободно да използваш за тичане, скейтборд, кънки, риболов или планинско колоездене. Безплатно е влизането и в детския кът Aulì Ulé – градината на забравените игри и арт парка.

Виж още: Безплатни места, които да посетиш в Рим


FAQ

Instagram

Търсиш конкретно място?