Пътуването с любимия човек винаги е приятно изживяване, без значение дали си сред търсещите приключения, любителите на лукса или просто един ненадминат романтик.

От сърфиране в Бали до СПА процедури в тропическите гори на Коста Рика, ето и пътуванията, които ти и твоят партньор трябва да имате задължително в списъка си.

Кападокия, Турция

ro 6

Кападокия е известна със своите сюрреалистични пейзажи, а полетът с балон над града, който завършва с чаша шампанско, е едно от най-романтичните неща, които могат да ти се случат.

Саариселка, Kakslauttanen Arctic Resort, Финландия

Kakslauttanen Arctic Resort

Можеш ли да си представиш по-романтична обстановка от стъклено иглу, от което можеш да наблюдаваш звездното нощно небе и невероятното Северно сияние? Не? И ние!

Банкок, Тайланд

Bangkok

Посети плаващия пазар през деня и се научи да приготвяш тайландски деликатеси вечерта в едно от многото кулинарни училища в града. След това прекарай останалата част от престоя си на някой от бляскавите плажове на Тайланд.

Париж, Франция

Paris 3

Париж винаги е добра идея, а и все пак е известен като „Градът на любовта“. Купи си багета, малко сирене Бри и бутилка вино и си направи романтичен пикник с любимия човек до Сена или на тревата при Айфеловата кула.

Занзибар, Танзания

Zanzibar

За Занзибар ще ти кажем само, че там се намира един от най-романтичните, да не кажем най-романтичният ресторант в света, ситуиран на скала и до който можеш да стигнеш само с лодка и предварителна резервация.

Виж още: Уникални ресторанти, които всеки пътешественик трябва да посети

Удайпур, Индия

Udaipur India

Известен като най-романтичния град в Индия, Удайпур разполага с множество пищни дворци, които сякаш плуват върху изкуствените езера на града. 

Клеван, Украйна

Klevan Ukraine

Близо до Клеван, се намира едно изключително място за влюбените двойки, известно като „Тунелът на любовта“. Тунелът е част от индустриална железопътна линия и със своята зелена алея се е превърнал в любимо място на много влюбени, които се вричат във вечна любов именно там.

Санторини, Гърция

santorini

Санторини изглежда така, сякаш е рисуван специално за пощенска картичка. Уверяваме те обаче, че той е също толкова красив и на живо, а залезът е нещото, което ще помниш винаги.

Шефшауен, Мароко

Marocco

Синият град Шефшауен и неговите пъстри, калдъръмени улички са толкова уютни, че няма да ти се иска да си тръгнеш. Все още не толкова посещавана и запазила своята автенстичност, тази дестинация наистина ще те очарова. 

Туристическа застраховка

Амалфи, Италия

amalfi italia

Със своята брегова линия и колоритни рибарски селища, построени точно в самите скали, крайбрежието на Амалфи е италианско бижу. Има плажове, където можеш да се отпуснете, тесни улички, по които да се разходиш и много вкусни морски дарове, които да опиташ.

Малдиви

Maldives

Обикновено тази дестинация изниква в съзнанието ни, когато заговорим за романтичен меден месец, но защо да чакаме него, като можем да посетим Малдивите още сега?

Следва продължение….


Instagram

Търсиш конкретно място?