Голяма част от момичетата мечтаят да станат стюардеси. Някои, за да пътуват по света, а за други просто изглежда интересна и вълнуваща професия. Има обаче и много неща, които не знаем за тях.

flight attendant

Ето няколко малко известни факта:

1.Стюардесите, както и пътници, са длъжни да бъдат на летището по-рано – нищо ново. На стюарседите обаче, това не им се заплаща. Техният работен ден стартира тогава, когато вратите на самолета се затворят.

2. За да станеш стюардеса трябва да имаш определен ръст – не трябва да си нито много ниска, нито прекалено висока. Защо? Трябва да имаш достатъчната височина, за да можеш спокойно да отваряш и затваряш багажното отделение над седалките и да не си твърде висока, че са си удряш главата в тавана на самолета.

3. Доста от авиокомпаниите държат стюардесите им да минат курс по самоотбрана, така че в случай на непредвидена ситуация с агресивен пътник да могат да отреагират адекватно  и да не се стига до инциденти. Така че…не ядосвай стюардесата, защото може да те набие. 😉

4. Стюардесите трябва да могат да плуват. Това е задължително условие, защото е случай на кацане в открито море, те следва да са тези, които да помагат на пътниците.

5. Татуировките са забранени. Или поне не следва да са на видими места.

6. Виждал ли си стюардеса с дълга, пусната коса? Няма и да видиш. Те да длъжни, ако не са с къса коса, то поне тя да е прибрана на кок.


FAQ

Instagram

Търсиш конкретно място?