Всяко лято хиляди хора се събират на прекрасния остров Санторини. Белите къщи със сини врати, покрити с цветя, залезът, вулкана са някои от причините, поради които островът се е превърнал в толкова популярна дестинация през последното десетилетие. Но има някои неща, които посетителите никога не трябва да правят в Санторини. Разбери сега кои са те…
santorini
Не се ограничавай с Оия
Прекрасното село Оия, в северната част на острова, е безспорно едно от най-сниманите места в Гърция, и с право. Но има много повече за Санторини, отколкото неговите гледки към калдерата и залеза. Островът е дом на множество села, древни забележителности, зашеметяващи плажове и винарни, които си заслужава да посетиш отвъд сините куполи. А сега с до 30% процента отстъпка!

Не вечеряй само в известни ресторанти
Правилото в Санторини е, че плащаш повече за местоположението и гледката в ресторанта, отколкото за храната. Да, някои от най-известните ресторанти, предлагащи великолепен изглед към морето, всъщност си заслужават, но те не трябва да бъдат единствените места, на които да вечеряш. Вкусното хранене край морето в Акротири или с изглед към плажа в Периса може да бъде също толкова вкусно и да ти струва по-малко, отколкото в Оия или Фира.
Не нахлувай в дома на някого, за да видиш залеза
sant 2
Всеки ден по време на пиковия сезон, хиляди туристи се събират в Оия следобед, за да намерят най-доброто място за наблюдение, когато слънцето залязва в морето и оцветява небето в топли нюанси. По-често хората отиеват часове преди шоуто, за да си осигурят добро място, понякога влизайки в дворовете на частни имоти.
Не мисли, че Оия е единствената възможност да видиш залеза
Говорейки за залеза, докато Оия е безспорно едно от най-добрите места за романтичния залез, това не е единственото. Има много опции из острова, където можеш да се разходиш и да се наслаждаваш на залеза, без да си част от тълпата, която се „скупчва“ в Оия.

Не мисли, че Санторини е като Миконос
Има причина, поради която Санторини се счита за един от най-романтичните острови в Гърция и е най-предпочитаната дестинация за сватби. Като такъв, островът често привлича двойки, а не непременно купонджии, дошли само заради партитата, както например в Миконос. Това, че има клубове и барове в Камари и Фира или горещи ритми на плажа в Периса, не означава, че те ще бъдат отворени за цяла нощ.
Не се страхувай да изследваш скритата страна на острова
санто
Да, Санторини е наистина уникален остров с фантастични гледки и живописни села. Но има толкова много неща, които можеш да видиш и да направиш, освен да седнеш край басейна на хотела или да пазаруваш във Фира. Например, посещение на древния Акротири или археологическия музей във Фира, за да научиш малко повече за тази древна цивилизация. Също така, можеш да направиш винен тур, да вземеш урок по готварство, да разгледаш скритите заливи и плажове в близост до летището.
Не губи време, търсейки перфектния кадър
Грешка, която прекалено много хора правят, е да се фокусират върху улавянето на най-живописните и зашеметяващи снимки на Санторини, вместо да се наслаждават на радостта, че просто са там. Не прекарвай времето си само с телефон в ръка, като обработваш снимки, преди да ги публикуваш. Просто се наслаждавай на факта, че си там. Виж още: Сплит – море или забележителности? Ти избираш!

Instagram

Търсиш конкретно място?