Още една чудесна дестинация, до която Ryanair ще лети през следващата година, се появява на хоризонта!През 2022 г. ще се радваме на директни полети от нискотарифната компания до Палмастолицата на остров Майорка, който е най-големият от Балеарските острови. До този момент директен полет до Майорка се поддържаше само от българският превозвач – Bulgaria Air

Ryanair ще изпълнява полетите два пъти седмично – във вторник и събота, започвайки от 29 март 2022 г. Билетите са вече в продажба и цените започват от 44.99 евро в посока. 

istock 1329401892 1
Плажът Сант Пере в Алкудия, остров Майорка © iStock

За остров Майорка

Ако харесваш Барселона, значи град Палма със сигурност ще ти допадне. Архитектурата, сградите, атмосферата – всичко напомня на каталунската столица. За най-големите пътешественици бихме препоръчали да обиколят всяко кътче на остров Майорка. Най-лесният начин и бърз начин е наемането на кола, като така може да се извлече максимума от престоя и изживяването.

istock 187059173 2
Катедралата „Ла Сеу“ © iStock

Една от задължителните забележителности е катедралата „Ла Сеу“, която е емблематична за град Палма, а името ѝ означава светлина. Катедралата е най-високият готически храм, дело на всеизвестния архитект Гауди. Любителите на изкуството съветваме да посетят музея Es Baluard, където ще намерят творчеството на фигури като Гоген, Пикасо, Миро, Магрит и Джакомети.

В Палма ще откриеш още чудесни възможности за шопинг, нощен живот, почивка на плажа и гастрономен туризъм, което потвърждава твърдението, че дестинацията е подходяща за всеки дори и за семейства с деца. Един от най-известните квартали е Санта Каталина, където ще намериш местен пазар, който съществува от 1249 г. Жители и готвачи от целия град посещават пазара ежедневно, за да си набавят пресни продукти и подправки. В квартала можеш да намериш много барове и заведения, така че ако търсиш нощен живот – Санта Каталина е твоето място.

istock 1338687083 1
Семейство се наслаждава на гледката към средиземноморския град Поленка, о-в Майорка © iStock

Тази година е вече към края си и може би много от нас вече плануват своите приключения през 2022 г. Посещението на поне една нова дестинация всяка година ни дава възможност да обогатим културата си и да се заредим с положителна енергия.

От eSky те насърчаваме да посетиш поне едно ново място през следващата година! Следи нашия блог и не спирай да се вдъхновяваш.


FAQ

Instagram

Търсиш конкретно място?