Да, това не е шега, а напълни реално решение, взето от правителството на Нидерландия, с цел подобряване имиджа на страната си.

Депутатите смятат, че лошата репутация на Холандия, свързана с употребата на леки наркотици и посещения на червените фенери, може да бъде „изчистена“ със смяната на името на Холандия и използването на реалното име на ниската земя – Нидерландия.

Holland

Тази акция по смяна на името ще стартира до няколко месеца, като част от новата стратегия на страната, Нидерландия ще се яви с истинското си име на следващия конкурс „Евровизия“, който е през месец май в Ротердам. Също така ще участва с реалното си име на Олимпийските игри в Токио догодина, а националният отбор по футбол вече също ще бъде наричан „нидерландски“.

Дали тази промяна на името ще бъде успешна и ще доведе до желаните резултатите, можем само да предполагаме. Все пак ние свързваме страната с прекрасните канали, лалета, архитектура и уникалната атмосфера, така че дали ще посетим Холандия или Нидерландия, това няма никакво значение! 🙂

Виж още: Докъде летяха българите през лятото


Instagram

Търсиш конкретно място?