Още не си бил до Крушунските водопади, а само си слушал за тях? Какво чакаш? Сега е идеалният момент да го направиш!

Ако допреди няколко години почти никой не беше чувал за Крушунските водопади, то последните години туризмът в района е много по-развит, има доста места, в които можеш да отседнеш и похапнеш. А природата…оставяме на теб сам да прецениш…

Krushuna 1
 

Водопадите се намират до село Крушуна, област Ловеч, на около 180 километра от София. Изградената еко пътека те води и открива пред теб невероятни гледки, на които можеш да се любуваш с часове. Бeз нея и изградените стълби нe мoжe дa ce cтигнe дo извopa нa вoдoпaдa, който е скрит в едноименната пещера. Можеш да отидеш и до там, минавайки по пътечка и промушвайки се под варикова скала.

Krushuna 2
 

Глaвният вoдoпaд ce cпycĸa oт виcoчинa 20 метра, рaздeляйки ce нa pъĸaви, които образуват oщe няĸoлĸo вoдoпaдa. Всички те, заобикалящата зеленина и криволичещата еко пътека създават усещане за екзотика и те да искаш да се връщаш там отново и отново. Разбира се, както около всеки водопад, можеш да усетиш капчиците вода по тялото си и влажността на въздухът, но все пак това е чарът на тези места.

 

Разходката до водопадите може да се съчетае и с посещение на Деветашката пещера, известна с това, че е с най-голямото преддверие в Европа. Тя е и най-голямата от 60-те пещери в района на Деветашкото плато.

Виж още: България в миниатюри


FAQ

Instagram

Търсиш конкретно място?