Лефкада е спиращ дъха остров, разположен в сърцето на Йонийско море. Леснодостъпен с кола, пейзажите на Лефкада са едни от най-прекрасните, а плажовете са определяни като едни от най-живописните в Гърция. Лефкада е наричана още „Карибите на Гърция“ и това е съвсем заслужено.

Lefkada

Основната причина, поради която островът е известен, си остават неговите плажове! Може би си виждал много снимки на емблематичните плажове в Лефкада, но, повярвай ни, реалността далеч надхвърля всякакви очаквания. Плажовете са страхотни, с хипнотизиращи тюркоазени води, заобиколени от дива природа и величествени скали.

Лефкада е родно място на Аристотелис Валаоритис, гръцки поет и политик – нещо, което никой местен няма да пропусне да спомене с гордост.

Островът разполага с няколко средно големи курорта по източното крайбрежие и голям брой отделни плажове, най-известни от които са Порто Кацики (Заливът на козите), Егремни и Нидри.

Lefkada 2

Пристанището на Нидри е изходен пункт за посещение на съседните острови Итака, Кефалония, Скорпио.

Ако ти омръзне да плажуваш по цял ден, можеш да прекараш цял ден в разходка с корабче до съседните острови, да разгледаш водопада Нидри или да се отдадеш на водни спортове.

Виж офертите за полети до Гърция

FAQ

Instagram

Търсиш конкретно място?