Проведено наскоро проучване от италианското издание Italia Oggi и университета La Sapienza, класира италианските градове по това в кои от тях се живее най-добре. За целта на тази класация са взети различни показатели като околната среда и замърсяване, пазар на труда и процен безработица, степен на престъпност, наличие на финансови, медицински и образователни услуги, гъстота на населението и други.

iStock 521417610
 

Фаворит се оказва може би не чак толкова известният град Болцано, намиращ се в Северна Италия. Той има древна история, интересни забележителности и места, които да посетиш, а за италианската кухня няма смисъл да споменаваме – подразбира се, че там, всичко е кулинарен шедьовър. Други градове, отново от тази част на Италия, попадащи на челните места са Тренто и Белуно.

Може би изненадващо, но факт, славещите се като ТОП италиански туристически дестинации оказва се не са чак толкова привлекателни за живеене и са доста надолу в класацията. Неапол е на 108-мо място, Рим – 85-то, Торино  – 78-мо, Милано – 55-то и Флоренция – 42-ро място.

Виж още: 23 неща, които трябва да знаеш, когато тръгваш към Италия


Instagram

Търсиш конкретно място?