Панорамната площадка „Орлово око“ е изградена на връх Свети Илия, на височина 1563 м. и е единствената по рода си в България. Конструкцията е проектирана да издържа до 3 тона товар и дава възможност да погледнеш планината от високо, да се насладиш на великолепните гледки към Буйновското ждрело, Родопите и дори Рила и Пирин.

istock 827064640

До площадката може да се стигне по планинска пътека, а за по-екстремните туристи се предлага и качване с джип. Пред входа на Ягодинската пещера има изобилие от местни, които предлагат този вид превоз, като цената е около 10 лева на човек при формирала се група от около 10 човека.

Можеш да посетиш „Орлово око“ по всяко време на годината, като през зимата изживяването е по-екстремно, а напливът от туристи по-малък.

istock 525364232

По което и време на годината да посетиш района, изживяването определено си заслужава, а изгледът от площадката ще те накара да си спомняш дълго красивия пейзаж. Разходката може да се съчетае и с разглеждане на Ягодинската пещера, Дяволското гърло и Триградското ждрело.

 

Виж още: България в миниатюри


FAQ

Instagram

Търсиш конкретно място?