Нов небостъргач в Дубай, ще предложи на жителите и гостите на града възможността да направят нещо, което обитателите на обикновена сграда никога не са могли да направят: да променят изгледа от прозореца си само с една команда.

dubai

Източник: Dynamic Architecture

Всеки от 80-те етажа на кулата ще може да се върти на 360 градуса, което означава, че външната форма на сградата ще се променя непрекъснато, заедно с гледките.

 

Обявена като динамична кула, сградата с височина от 1,273 фута се очаква да бъде завършена до 2020 година. Проектът е разработен от италианско-израелския архитект Дейвид Фишър, който споделя, че е бил вдъхновен да създаде тази уникална сграда през 2004 г.,  докато е гледал панорамата от 5о-етажен небостъргач в Ню Йорк. Той забелязал, че от определено място може да се види, както река Хъдсън, така и другата част на Манхатън. Именно тогава му хрумнала идеята да завърти целия етаж.

 

Небостъргачът ще има вградени вятърни турбини и слънчеви панели, както и асансьор за автомобили, който ще позволява на жителите да паркират своите автомобили до апартамента си.

Този въртящ се небостъргач е поредното доказателство, че Дубай обича предизвикателствата и освен това обича и рекордите!

 

Виж още: И новата атракция в Дубай е…


FAQ

Instagram

Търсиш конкретно място?