Днес ще те "разходим" из най-популярните музеи и галерии в света, без дори да напускаш дома си.

museum

Лувърът в Париж

Лувърът е е дна от най-големите забележителности в Париж, състезавайки се с Айфеловата кула и мястото, което няма как да пропуснеш, посещавайки френската столица. На място има множество зали, които можеш да разгледаш и да прекараш часове в съзерцаване. Онлайн обиколката е възможна за само част от залите и експонатите, но и това не е никак малко.

Британският музей в Лондон

Британският музей е едно истинско богатство с около 6 милиона експоната, а библиотеката му може да се похвали с около 7 милиона печатни издания. Британският музей пренася в различни епохи и пази многобройни култури и любопитни артефакти. Това е мястото, на което Античност, Средновековие и Ренесанс се срещат.

Ермитажът в Санкт Петербург

Ермитажът в Санкт Петербург е най-големият музеен комплекс в Русия, както и един от най-големите и стари музеи в света. В Ермитажа има над 2.7 милиона експоната от различни епохи, които се посещават от над 4 милиона туриста всяка година. Така този музей е един от най-посещаваните в световен мащаб.

Музеите на Ватикана

Ватиканските музеи, за които обикновено се чака с часове, за да се влезе наброяват 11 музея с 5 галерии и 1400 зали. Сикстинската капела и Стаите на Рафаело са сред задължителните спирки при обиколката ти, пък била тя и виртуална. А и ще спестиш голямата опашка. 😉

Галерия Уфицу във Флоренция

Галерия Уфици е най-известната забележителност във Флоренция и мястото, заради което огромен брой туристи посещават италианския град. Там са изложени платна и скулптури на Джото, Леонардо да Винчи, Ботичели, Тициан, Рафаело, Микеланджело и много други прочути творци.

Националният археологически музей в Атина

Националният археологически музей в Атина често е наричан гръцкият Лувър и това не е случайно. Музеят е събрал различни експонати, които до преди това са били разпръснати на различни места в цяла Гърция. На двата му етажа са разположени 48-те изложбени зали, които въпреки големия си брой не успяват да съберат всички налични експонати.

Музеят Прадо в Мадрид

Музеят прадо в испанската столица Мадрид е един от най-големите и значими музеи на изобразителното изкуство в света. Със своите експозии с над от 1300 картини, той привлича ежегодно многожество туристи и любители на изкуството, които искат поне за малко да се докоснат до великите творци и да се насладят на картините им.

Музеят на изкуството Метрополитън в Ню Йорк

Музеят на изкуството Метрополитън представлява комплекс от множество художествени галерии, музей на музикалните инструменти, галерия за професионална фотография и библиотека за научни изследвания. По своя мащаб той е най-голямата институция в САЩ за представяне и изследване на всички видове изкуства.

Виж още: Уникалният подводен музей в Канкун


FAQ

Instagram

Търсиш конкретно място?