Със своето уникално разположение в Индийския океан, буквално, The Rock е очарователен, уникален ресторант, който за много кратко време се превърна в една от емблемите на екзотичен Занзибар. Неслучайно той често е наричан "най-романтичният ресторант в света".

the rock

Разположен на плажа Michamvi Pingwe на югоизточния бряг на острова, ресторантът е ситуиран на скала и отваря врати преди около 10 години. Понякога е наричан „плаващия“ ресторант, но трябва да знаеш, че той си е здраво стъпил на скалата. Това прозвище идва оттам, че когато е прилив, можеш да стигнеш до него с лодка, а когато е отлив, спокойно можеш да „преджапаш“ и пеша, защото или няма вода или е до глезените ти.

the rock boat

Разбира се, ресторантът е специализиран в морската храна и местните специалитети. И да, цените са една идея по-високи от обикновено, но…кога друг път ще посетиш ресторант, „кацнал“ на скала?  

 

The Rock има вътрешна част, както и тераса, от която се открива прекрасна гледка към океана – препоръчваме ти я! За да си сигурен, че ще има свободна маса, най-добре е да си направиш предварително резервация през сайта на ресторанта.

the rock terrace

За спомен можеш да си купиш магнит, чаша или друг сувенир от самия ресторант или от магазинчето на плажа, покрай което минаваш, за да стигнеш до ресторанта.

Виж още: Уникални ресторанти, които всеки пътешественик трябва да посети


Instagram

Търсиш конкретно място?