Една от най-добрите части на пътуването е откриването на страхотни места, в които да похапнем. Но в тези ресторанти ще получите много повече от вкусно ястие. Уникалните им, необичайни местоположения ги правят задължителни за всеки, който обича пътуванията и приключенията.

Ресторант „Le Jules Verne“
Paris rest

Къде се намира: В Айфеловата кула

Интересното тук не е само в храната, а и в атмосферата. С резервацията си в „Le Jules Verne“ ще избегнеш дългите опашки и направо ще се качиш в асансьора на кулата, който те отвежда директно до резервираната ти маса. След като похапнеш можеш да направиш снимки и да вземеш отново асансьора до другата площадка за наблюдение. Заслужава си!

Според уебсайта на ресторанта мечтата на легендарния готвач Ален Дюкасе е била да отвори ресторант в най-известната забележителност на Париж и тя се осъществява с „Le Jules Verne“. Ресторантът печели звезда Мишелин за изключителната съвременна френска храна, както и възхищението на посетителите за елегантната си атмосфера и несравним изглед към града.

 

Ресторант „Ithaa Undersea“
Rest

Къде се намира: На (под) Малдивите

Няма много места по света, на които да се насладиш на гурме кухня не къде да е, а под водата. На 16 фута под повърхността на океана, прозрачните стени и тавани на този ресторант ти дават възможност да се насладиш на морския свят, който плува над главата ти. Неговите седем маси се запълват бързо, така че направи резервация предварително.

Много от хората, които са го посетили споделят, че ресторант „Ithaa Undersea“ ги е вдъхновил да си купят билети до Малдивите и определено очакванията им са били надминати.

 

Ресторант „Eagle’s Eye“
eagle eye

Къде се намира: На 7,700 фута над морското равнище, на върха на Kicking Horse Mountain в Британска Колумбия, Канада.

В „Eagle’s Eye“ се сервира отлична храна и прекрасно вино и бира. Най-хубавото е, че прозорците са от пода до тавана и разкриват уникални панорамни гледки към три различни планински вериги и пет национални парка. Можеш да вечеряш след каране на ски или планинска разходка. Отвън ресторантът не изглежда като нещо особено, но вътре е…друга работа! Интериорът е на планинска хижа, но високите тавани, каменната камина и полилеите правят мястото забележително. Гледката не може да бъде сравнена с нищо друго.

 

Ресторант „The Rock“
The rock

Къде се намира: „Кацнал“ на скала в Занзибар

Няма по-романтично място от този ресторант, който си е спечелил прозвището „Най-романтичен ресторант в света“. До него се стига или с лодка или плувайки, но по-скоро бихме те посъветвали да го направиш с лодка. Ресторантът има 14 маси и задължително трябва да направиш резервация предварително. А ако се питаш какво има в менюто…морски дарове, разбира се!

 


Instagram

Търсиш конкретно място?