Ако все още не си успял да посетиш музея на илюзиите в София или пък ти в твърде далеч, ще те зарадваме с новината за втори такъв музей. Той се намира във Велико Търново и ще преобърне представите ти за реалност и доверието в собствените ти очи!

Illusion
© iStock

Музеят на илюзиите във Велико Търново е раазположен на площ от 500 кв.м и ще те изненада със 70 илюзии, които ще те пренесат в нов свят: холограми, 3D картини, левитиращи кълба, обърната стая, стая на Еймс и още много други.

Освен това ще видиш интерактивно Велико Търново отпреди 100 години, както и художествено копие на крепостта Царевец от пясък с аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“.

На разположение е също и специално джедайско място, където да си направиш най-яките снимки, докато се рееш във въздуха.

Музеят на илюзиите е разположен в централната стара част на Велико Търново. Намира се на главната улица, така че няма как да  го пропуснеш. Разстоянието между музея и крепостта Царевец и музея и центъра е около 500 метра.

Музеят работи всеки ден, като в петък, събота и неделя дори е с удължено работно време (от 9 до 20ч.). Билети за възрастен струват 12 лева, за деца между 7 и 16 години – 7 лева, а за деца до 7 години входът е безплатен. Има и семейни билети, за които можеш да попиташ на касата.

Виж най-добрите оферти за настаняване във Велико Търново

FAQ

Instagram

Търсиш конкретно място?